AKO ŽELITE DA NAPRAVITE UKUSAN DORUČAK: Domaća tortilja punjena pršutom i sirom
DOMAĆE tortilje su ukusnije od kupovnih, pogotovo ako ih napunite pršutom i sirom. Testo za domaću tortilju ćete umesiti brzinski, a punjenje može da bude po vašoj želji.
Sastojci:
* 130 g brašna
* 1/4 kašičice soli
* 1/2 kašičice šećera
* 2 kašičice maslinovog ulja
* 80 ml vode
* 2 paradajza
* malo peršuna
* 200 g tvrdog sira
* 2 jajeta
* 1/4 kašičice suvog origana
* malo crnog luka
* pršuta
* paradajz sos
* zelena salata
Recept za domaću tortilju punjenu pršutom i sirom:
Korak 1:
Umesite testo za tortilje
U posudi pomešajte brašno, šećer, so, maslinovo ulje i vodu. Umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite nekih 15 minuta da nadođe. Podelite testo na pet jednakih delova i oblikujte loptice. Na pobrašnjenoj površini razvucite svaku lopticu u tanak krug.
Korak 2:
Pecite tortilje
U suvom tiganju pecite tortilju dok se ne pojave mehurići, pa okrenite sa druge strane. Pecite još 3-4 minuta. Tako ispecite i preostale četiri tortilje. Složite jednu na drugu i poprskajte vodom. Ostavite da se ohlade.
Korak 3:
Napunite tortilju
U tiganju minut ispržite seckani crni luk, pa dodajte umućeno jaje. Treba da pokrijte dno tiganja. Preko stavite tortilju. Poklopite i ostavite da se peče nekih 5 minuta. Isključite šporet, pa okrenite tortilju pomoću špatule. Tortilja sada treba da pokriva dno tiganja. Na pola tortilje pospite rendani sir, pa poređajte kriške paradajza. Stavite parče pršute, malo paradajz sosa ili kečapa i zelenu salatu. Opet pospite rendanim sirom, ali sada celu površinu tortilje i preklopite. Premažite puterom ili maslinovim uljem.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)