RECEPT KOJI OGROMAN BROJ DOMAĆICA DELI NA MREŽAMA: Najbrže trileće, klasik bez premca
GOTOVO za tren oka, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Sastojci:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 200 g brašna
* pola praška za pecivo
* 800 ml mleka
* 400 ml kondenzovanog mleka
* 400 ml slatke pavlake
* 400 g karamel preliva
* 1 štangla istopljene bele čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca. Mikserom belanca penasto umutite pa postepeno dodajte šećer, dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte jedno po jedno jaje pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu i mutite mikserom na najslabijoj brzini. Kalup obložite pek papirom pa izlijte smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Gotov trileće pustite da se prohladi. Zasebno pomešajte mleko sa kondenzovanim mlekom i slatkom pavlakom. Kolač izvadite naopačke na poslužavnik pa skinite pek papir. Ceo kolač izbockajte nožem. 1/3 preliva od mleka sipajte u kalup pa potopite kolač u to, stranom kojom ste bockali. Pustite da kolač upije mleko. Prelijte trileće prelivom od karamele i dekorišite belom čokoladom.
Bon appetit!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)