PO RECEPTU ĐENARA KONTALDA, ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO: Najbolje testo za picu od samo 4 sastojka

Novosti online

08. 03. 2024. u 17:00

SAMO pratite upustvo i savršena pica je gotova, recept čuvenog italijanskog kuvara na Youtubeu su pogledali milioni.

ПО РЕЦЕПТУ ЂЕНАРА КОНТАЛДА, ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Најбоље тесто за пицу од само 4 састојка

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 500 g oštrog brašna
* 1 kašičica soli
* 7 gr suvog kvasca
* 325 ml tople vode
* malo griza

Priprema:

Razmutite kvasac u toploj vodi pa ostavite da se aktivira 5 minuta.

U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte aktivirani kvasac.

Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela (otprilike oko 150 g) i oblikujte loptice.

Posudu pospite grizom, pa onda poređajte testo i pokrijte krpom.

Ostavite na toplom da nadođe nekih 2 sata.

Uzmite jednu lopticu i stavite je na pobrašnjenu površinu, pa pesnicom pritisnite 2x.

Rukama malo razvucite i testo je spremno. Pritisnite prstima oko ivice.

Dodajte sastojke po želji i pecite.

Foto Shutterstock

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca