SOČNIJA I MEKŠA: Tajna savršene baklave krije se u ovom premazu
ISPROBAJTE ovaj trik, ako želite da baklava bude još ukusnija.

Foto Shutterstock
Baklava je popularan kolač koji se pravi od kora, oraha i na kraju se preliva sirupom.
Nekada je ovaj desert bio namenjen samo sultanima i najbogatijem sloju društva. U to vreme, ako ste znali da pripremite baklavu, to je bila stvar prestiža.
Kraljica među slatkim pitama može da ima i do 70 kora, sve zavisi od toga kako je pravite. Danas postoje razni recepti za baklavu, pa tako možete da je pravite sa voćem, kao i da kombinujete dve omiljene poslastice i napravite čizkejk baklavu.
Baklave jesu ukusne, ali ako ih pravite sa voćem, onda je potrebno da koristite i premaz, jer će tako biti još ukusnije.
Premaz se pravi od 4 jajeta, 200 ml ulja, 600 ml jogurta i 1 kesice praška za pecivo.
Dobro sjedinite navedene sastojke, pa onda premažite svaku koru, a na svaku treću stavite voće po izboru. Baklavu pripremate kao i obično, samo ovim nadevom premazujete kore.
Baklava je sočnija i mekša, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.
(Super Žena/B 92)
BONUS VIDEO
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

EVO RECEPTA KOJI JE NAJTRAŽENIJI U SRBIJI: Rolovane banane sa čokoladom
05. 03. 2024. u 15:00

RUČAK DANA - ŠKEMBIĆI U SAFTU: Tradicionalni specijalitet sa juga Srbije
05. 03. 2024. u 10:00

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Masovne likvidacije grla, leševe bacaju u jame i zalivaju krečom - niču stočna groblja širom zemlje
"UKOLIKO bi došlo do novog izbijanja, bilo bi neophodno ponovo definisati zone ograničenja u radijusu do 10 kilometara. To bi značilo ne samo testiranje skoro više od 120.000 grla stoke, povećan rizik daljeg širenja zaraze, pooštravanje veterinarskih mera i značajna ograničenja stavljanja proizvoda u promet, već i da se ne preduzimaju mere koje su iznad svih neophodnih mera porekla sa farmi."
11. 04. 2025. u 15:23
Komentari (0)