MESO ĆE BITI SOČNO, MEKANO I PREUKUSNO: Najbolja marinada na svetu
DA biste meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobru marinadu i u njemu držati meso 48-72 sata.
Foto Shutterstock
Dok je u marinadi, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.
Evo kako ćete pripremiti dobru marinadu za junetinu, piletinu ili divljač.
Sastojci:
* 1/4 l belog vina, Foto Shutterstock
* 1/4 l vinskog sirćeta,
* 2 kašike šećera,
* 10 zrna bibera,
* 50 gr iseckanog celera,
* 100 gr iseckanog peršuna,
* 100 gr iseckane šargarepe,
* veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
* 2 režnja belog luka sitno iseckana,
* 1 l vode
Priprema:
Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.
(Super Žena/B 92)
Preporučujemo
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JEDNA GREŠKA IH KOŠTALA ŽIVOTA: Otkriven uzrok nesreće u kojoj su stradali Ana Radović i njen prijatelj (FOTO)
AUTOMOBIL sa telima Ane Radović (20) i Aleksandara Masalušić (37) pronađen je juče na magistralnom putu Požega-Čačak, a prve informacije iz istrage ukazuju da je uzrok teške nesreće prebrza vožnja, odnosno neprilagođena brzina uslovima na putu.
27. 11. 2025. u 18:47
OLIVERA SMENjENA: Novi urednik na RTS - muž poznate pevačice, dugo je na javnom servisu
NA TOJ poziciji u RTS-u je godinama unazad bila Olivera Kovačević.
26. 11. 2025. u 12:55
Komentari (0)