RECEPT ZA NAJZDRAVIJI HLEB NA SVETU: Popularan je širom sveta zbog svojih zdravih sastojaka,stimuliše stvaranje krvnih zrnaca i hemoglobina
Ovaj hleb bez brašna je bogat proteinima, vitaminima, aminokiselinama, mastima, ugljenim hidratima i mineralima.
Olakšava uklanjanje kancerogenih i toksičnih supstanci iz organizma, ali i uklanjanja holesterol i preporučuje se za prevenciju dijabetesa, ateroskleroze i celulitisa. Ova vrsta hleba se pravi od proklijalih zrna pšenice uz minimalan dodatak kvasca i soli i bez aditiva i konzervanasa.
Sastojci:
- 300 g pšenice,
- 100 g ječmenih pahuljica,
- 2 kašike susama,
- 2 kašike semena lana,
- 2 kašike jezgra suncokreta,
- 1 kašičica soli,
- pola svežeg kvasca,
- 50 ml vode.
Priprema:
Proces pravljenja ovog hleba malo duže traje tako da izdvojite vremena za to. Počnite tako što ćete sipati vodu preko pšenice. Pšenica treba da stoji u vodi tri dana dok ne počne da klija. Povremeno menjajte vodu da se pšenica ne bi pokvarila.
Nakon tri dana procedite pšenicu i sameljite je u blenderu. Dobićete masu sličnu testu. U tu masu dodajte pšenične ili ječmene pahuljice. Pre toga bi bilo dobro politi pahuljice sa malo tople vode kako bi omekšale. U masu možete dodati seme suncokreta, lana i susama koje je prethodno blago isprženo u tiganju.
U 50 ml vode rastvorite pola svežeg kvasca i kašiku šećera. Kada kvasac naraste, dodajte ga u masu i umesite ručno. Dodajte kašiku soli i dobro rasporedite so po masi, a zatim masu stavite u tepsiju za pečenje na oko 30 minuta.
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pre pečenja ubacite nekoliko kocki leda kako bi se napravila para koja će omogućiti hlebu da još malo naraste. Pecite oko 45-50 minuta. Proverite da li je gotov tako što ćete ga probosti kao što to radite kada pečete kolače.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
08. 02. 2024. u 09:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)