FENOMENALNI DESERT BOGATOG UKUSA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI, A VANILA DAJE POSEBAN ŠMEK: Austrijska štrudla sa jabukama

Emina Grčić

21. 03. 2024. u 15:00

SPECIFIČNA je po tome što se jabuke seku na kockice, dok sok od vanile daje draž celom desertu.

ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама

Foto Shutterstock

Sastojci:

 Za testo: 

* 300 g brašna
* 1 jaje + žumance
* 2 kašike ulja
* 125 ml mlake vode
* so

 Za fil: 

* 2 kg jabuka

* 1 limun
* 50 g putera za prezle
* 150 g prezli
* 150 g putera
* 150 g šećera
* 200 g suvog grožđa
* 200 g seckanih oraha
* dve kašičice cimeta
* šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, žumance, ulje, jaje, vodu i so, pa sjedinite viljuškom i zamesite testo.

Nekoliko minuta lupajte testo o sto, pa ga podelite na dva dela. Svaki deo premažite uljem pa pokrijte krpom i ostavite oko sat i po vremena.

Za to vreme propržite prezle na puteru. Operite, očistite jabuke od semenki pa ih sa korom secite na kockice. Prelijte ih sokom i rendanom limunovom koricom. Dodajte suvo grožđe, orahe, šećer, cimet. Sjedinite sve u fil.

Na radnoj površini razvucite testo oklagijom u tanku koru, pa ručno razvlačite krajeve, da kora bude što tanja. Premažite koru otopljenim puterom, pa pospite prezlama. Nanesite fil od jabuka na trećinu kore. Urolajte tanku i široku štrudlu.

U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle pa ih premažite otopljenim puterom i umućenim žumancem. Pecite štrudle sa jabukama pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu, secite i služite.

Prijatno!

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

DA LI ĆE NOVAK VIKATI NA ENDIJA: Bivša britanska teniserka o saradnji Đokovića i Marija