MONTE KRISTO SENDVIČ: Hrskavi, sočni i slasni nestaće sa stola odmah
Sendvič je sendvič, sigurno mislite. A ako tako mislite - niste probali sendvič Monte Kristo!
Sastojci:
- 6 većih kriški tost hleba
- 4 šnita šunke ili pršute
- 12 kašika izrendane gaude
- 6 kašičica majoneza
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- 5 kašičica mleka
- prstohvat soli
- 2 kašike putera
Priprema sendviča
Izrendajte sitno gauda sir. Odsecite koricu sa 3 kriške tost hleba, tako će se sendvič bolje sjediniti s jajima, i svaku krišku premažite sa po 1 kašičicom majoneza. Preko majoneza rasporedite po 2 kašike izrendanog sira. Na dve kriške preko sira staviti po 1 šnit šunke, a treću krišku hleba ostaviti po strani. Jednu krišku hleba sa šunkom prebacite preko druge kriške, tako da šunka ostane na gornjoj strani. Preko šunke pritisnite rukom, ili nekom kuhinjskom daščicom da bi se slojevi stanjili i bolje prionuli između sebe. Zatim, obe priljubljene kriške hleba sastavite s trećom kriškom koju smo ostavili po strani. Ponovo sve tri kriške lagano pritisnite dlanom ili daščicom. Postupak ponovite sa drugim sendvičem.
Pohovanje sendviča
Umutite viljuškom jaja, mleko i prstohvat soli, u plitkoj činiji. Uključite ringlu da se greje na umerenoj vatri. Stavite puter u tiganju da se otopi i umereno zagreje. Možete da pržite svaki sendvič posebno sa po 1 kašikom putera, ili u većem tiganju da pržite oba sendviča zajedno. Sendvič umočite u umućena jaja s mlekom i okrećite ga tako da svaka stranica bude obložena jajima. Nemojte da natapate predugo da se sendvič ne bi raskvasio. Sendvič stavite u tiganj sa zagrejanim puterom i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. U toku prženja okretaćite sendvič ga da bi se ravnomerno ispržio. Nemojte da pržite na visokoj temperaturi, da nam sendvič ne bi pregoreo. Izvadite i stavite sendvič na upijajuću hartiju. Zatim ga presecite po dijagonali.
Prijatno!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEODOLjIVO SAVRŠENSTVO UKUSA: Gibanica s pršutom, slaninom i kačkavaljem
10. 03. 2024. u 07:00
KOSOVSKA POGAČA: Stari kosovski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
02. 03. 2024. u 07:00
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)