NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom
NERETKO se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo.
Foto: Shutterstock
Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok - Popara sa paradajz sosom.
U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo.
Sastojci:
200 g starog hleba
1 crveni luk
Maslinovo ulje
20 g svežeg bosiljka
100 ml povrtnog bujona
Biber i so po ukusu
Recept za poparu sa paradajz sosom
Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.
U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.
Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo
RUSI DONELI ODLUKU: Naftna kompanija prodaje svoju imovinu u inostranstvu zbog sankcija SAD-a
RUSKA naftna kompanija Lukoil saopštila je danas da, zbog uvođenja restriktivnih mera nekih država protiv te firme i njenih podružnica, namerava da proda svoju imovinu u inostranstvu.
27. 10. 2025. u 21:49
KAKO SE URUŠIO UKRAJINSKI FRONT? Stiglo upozorenje: Rusi će na proleće krenuti u novu ofanzivu
POSLE dva i po meseca žestokih borbi, crvena oznaka na vojnoj karti u Donjeckoj oblasti, poznata kao „zečije uši“, konačno je nestala.
27. 10. 2025. u 21:17
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)