SOČNE, UKUSNE I - POSNE: Probajte lazanje sa spanaćem i šampinjonima
POSNE lazanje sa spanaćem i šampinjonima prave se sa posnim korama i posnim bešamel sosom.

Foto: Shutterstock
Šampinjoni su mesnati, te menjaju meso u ovom jelu. A evo i kako da napravite posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima.
Sastojci:
Posne kore za lazanje
350 g šampinjona
150 g svežeg spanaća
300 ml posnog bešamel sosa
200 ml paradajz sosa
So i biber po ukusu
Suvi začin po ukusu
Ulje
2 čena belog luka
1 crveni luk
Recept za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima
Za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima prvo ispržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne usahne. Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je po dnu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.
Kada poslažete sve kore i fil u vatrostalnu, prelijte na vrhu paradajz sosom. Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni. Pecite lazanje 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte i uživajte u posnim lazanjama sa spanaćem i šampinjonima.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠEN POSNI SPECIJALITET: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kujne
25. 03. 2024. u 07:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)