RECEPT ZA NEODOLJIVE BELGIJSKE VAFLE: Možete ih spremiti za doručak i tako će zamirisati cela kuća

Novosti online

04. 04. 2024. u 07:00

DOBRO nam je poznat bakin kolač ili galete. Mekana poslastica koja očarava jednostavnošću, a i u Belgiji se može pronaći sličan slatkiš.

РЕЦЕПТ ЗА НЕОДОЉИВЕ БЕЛГИЈСКЕ ВАФЛЕ: Можете их спремити за доручак и тако ће замирисати цела кућа

Foto: pixabay

Recept za belgijske vafle je ukusan i, verujte, kada ga budete spremili, biće to vaša omiljena poslastica.

Sastojci za belgijske vafle:

500 g brašna
2 jajeta
1 kašika praška za pecivo
2 kašike braon šećera
100 ml ulja
2 šolje mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
pola kašičice soli

Foto: pixabay

Priprema belgijskih vafli:

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. U drugoj činiji umutite samo belanca dok se ne formira čvrst sneg, a trećoj činiji umutite žumanca sa uljem, mlekom i ekstraktom vanile.

U činiju sa brašnom i ostalim suvim sastojcima ubacite umućena žumanca i dobro promešajte. Tek kada se sve sjedini, ubacite i umućena belanca i onda špatulom promešajte da ne bi belanca "pala".

Aparat za vafle (odnosno za galete), dobro zagrejte i poprskajte uljem i sipajte po kutlaču na sredinu i poklopite. Pecite vafle nekoliko minuta i izvadite na tacnu.

Preko njih možete posuti neki sirup poput javorovog, umućeni šlag, otopljenu čokoladu ili šećer u prahu.

Prijatno!

(Ona.rs)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao