PREDLOG ZA VASKRS Punjena jaja sa šunkom: Savršeno predjelo za prazničnuu trpezu
Ako tražite nešto jedinstveno, ali jednostavno, za predstojeće praznike, onda ćete se obradovati receptu za punjena jaja sa šunkom.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 8 jaja
- 100 g šunke
- 1 paradajz
- 150 g majoneza
- 100 g pavlake
- kašičica senfa
- so
Priprema:
U jednu veću šerpu stavite jaja da se kuvaju. Jaja treba da budu tvrdo kuvana, što znači da ih treba kuvati dodatnih 10-ak minuta nakon što voda proključa.
Za to vreme, iseckajte šunku na kockice i ubacite u činiju. Isto učinite sa paradajzom i ubacite u istu činiju.
Dodajte pavlaku, majonez, senf i posolite.
Sve sastojke iz činije sjedinite.
Kada jaja budu gotova, oljuštite ih i isecite napola po dužini.
Izvadite žumance, koje možete umešati u pripremljenu činiju sa ostalim sastojcima.
Kašikom punite praznine jaja i ređajte na tanjir.
Ostavite ih u frižideru na pola sata, da se ohlade pre posluživanja.
(Ona)
Preporučujemo
POSNI MAJONEZ OD KROMPIRA: Savršen namaz koji će se svima dopasti
15. 04. 2024. u 11:00
USKRŠNjA CVET POGAČA: Pogača bez koje ne može da se zamisli uskršnja trpeza
10. 04. 2024. u 14:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)