UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Zlatiborski okrug se diči čuvenom komplet-lepinjom, a evo kako da je napravite
RECEPT za zlatiborsku komplet lepinju je veoma jednostavan, a sigurno ćete sve oduševiti.

Foto: Shutterstock
Recept koji smo vam pripremili je za jednu osobu, tačnije jednu lepinju.
Sastojci:
- lepinja (jedan komad po osobi)
- 50 g kajmaka
- 1 jaje
- pretop
Priprema:
Lepinju isecite horizontalno, tako da dobijete gornji deo koji izgleda poput poklopca.
U dno lepinje stavite kajmak i jaje i pomešajte ih u samoj lepinji.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i u zagrejanu rernu ubacite samo punjeno dno lepinje, bez poklopca. Pecite je nekoliko minuta, tačnije, dok se jaje ne zapeče.
Zatim izvadite lepinju iz rerne i prelijte jaje i kajmak pretopom. Pretop možete nabaviti u svakoj pečenjari, jer je to mast koja ostaje, tačnije sliva se, nakon pečenja svinje.
Kada prelijete po želji, preklopite lepinju i blago pritisnite da i poklopac malo upije pretopa.
Tako zaklopljenu je vratite u rernu da se dopeče ili dogreje do dva minuta.
Ukoliko želite, možete preko jaja i kajmaka dodati i sušene pršute, koja će dodati do vašoj lepinji.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA MUSAKA OD POVRĆA I PIRINČA: Još ukusnija od klasične musake
12. 04. 2024. u 09:00

BEZ KVASCA I ČEKANjA DA NARASTU: Brzinske pogačice koje se prave sa konjakom
11. 04. 2024. u 07:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)