KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
Mešanje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan.
Ako ispratite recept kako treba, sigurno će vam pecivo, hleb ili slatkiši ispasti odlično. Ipak, često se dešava da sutradan pecivo i nije preterano sveže, a kada kupite gotove proizvode oni obično duže traju. I za to postoje trikovi, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite pecivo koje će biti sveže i sutradan.
Ulje
Koristite ulje umesto putera. Puter i margarin čine pecivo mekšim, ali zbog ovih sastojaka ono nije dugo sveže. Zato je bolje da ih zamenite uljem kako biste osigurali svežinu.
Jogurt ili kefir
Umesto mleka koristite jogurt ili kefir i testo će biti mekše, a samim tim i pecivo. Takođe, biće sveže danima.
Ne preterujte sa jajima
Ne preterujte sa jajima. Jaja čine pecivo gustim. Ako želite da duže ostane mekano, ne dodajte više od jednog jajeta na 500 ml tečnosti.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)
DOKTORKA Nataša Đurđević govorila je u podksatu "DR Novosti" o raku pluća.
06. 05. 2024. u 10:51
"TERITORIJA POTPUNOG BEZAKONjA": Lavrov zagrmeo - Sramna odluka PSSE da tzv. Kosovu da zeleno svetlo za prijem
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas kao sramno to što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala zeleno svetlo da tzv. Kosovo bude primljeno u punopravno članstvo Saveta Evrope.
05. 05. 2024. u 23:50
ŠTA ZNAČI AKO JE NA ĐURĐEVDAN SUNČAN DAN? Danas je veliki praznik - pletu se venčići, a kukurek ima posebno značenje
SRPSKA pravoslavna crkva i vernici danas, 6. maja, obeležavaju Đurđevdan, praznik kojim se čuva uspomena na Svetog Đorđa
06. 05. 2024. u 08:42
Komentari (0)