KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
Mešanje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan.

Foto: Privatna arhiva
Ako ispratite recept kako treba, sigurno će vam pecivo, hleb ili slatkiši ispasti odlično. Ipak, često se dešava da sutradan pecivo i nije preterano sveže, a kada kupite gotove proizvode oni obično duže traju. I za to postoje trikovi, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite pecivo koje će biti sveže i sutradan.
Ulje
Koristite ulje umesto putera. Puter i margarin čine pecivo mekšim, ali zbog ovih sastojaka ono nije dugo sveže. Zato je bolje da ih zamenite uljem kako biste osigurali svežinu.
Jogurt ili kefir
Umesto mleka koristite jogurt ili kefir i testo će biti mekše, a samim tim i pecivo. Takođe, biće sveže danima.
Ne preterujte sa jajima
Ne preterujte sa jajima. Jaja čine pecivo gustim. Ako želite da duže ostane mekano, ne dodajte više od jednog jajeta na 500 ml tečnosti.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)