SLANI ROLAT OD TIKVICA, BEZ BRAŠNA: Jelo za sve prilike, idealno za one koji reaguju na gluten
OVAJ slani rolat se sprema bez brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata.
Generalno, svako ko voli povrće, obožavaće i ovo jelo.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine (sitno iseckane ili izrendane)
- 4 jajeta
- 2 čena belog luka (izgnječen)
- ¼ šolje narendanog parmezana
- ¼ šolje narendanog kačkavalja
- 2 kašike sveže seckane mirođije
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 250 g krem-sira
- 250 g šunke (ili nekog drugo delikatesnog mesa po izboru)
Priprema:
Uključite rernu i zagrejte je na 200 stepeni.
Pripremite i obložite pleh sa papirom za pečenje.
Operite tikvice i sitno iseckajte ili izrendajte u činiju, potom stavite u peškir ili
krpu i pokušajte da iscedite što više vode iz njih. Potom ih vratite u činiju.
Razbijte jaja i dodajte ih u tikvice. Dospite beli luk, parmezan, kačkavalj, mirođiju, so i biber i sve dobro promešajte.
Prespite smesu iz posude u pleh i spatulom formirajte pravougaonik.
Pecite koru na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ohladite najmanje 10-15 minuta.
Kada se ohladi, koru pažljivo premažite sa krem sirom i poređajte kriške šunke.
Zarolajte koru u rolat uz pomoć pek-papira i stavite ga u frižider da se ohladi oko pola sata.
Rolat opciono možete da dekorišete sa kiselom pavlakom i dodatnim narendanim parmezanom.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)