DOMAĆI JOGURT: Gust i kremast, a recept za njegovu pripremu je vrlo jednostavan
Kada ga budete napravili, oduševićete se ukusom jer je drugačiji nego onaj kupovni.
Sastojci:
- 1 kocka leda
- 2 l punomasnog mleka
- 50 g kisele pavlake
- 3-4 kašike punomasnog jogurta
Priprema:
Istrljajte kocku leda po dnu lonca da sprečite opekotine. Dodajte mleko i pavlaku i kuvajte na laganoj vatri, dok se oko ivica ne stvore mehurići, na 180 do 200 stepeni. Povremeno mešajte dok se zagreva.
Skinite lonac sa ringle i ostavite da se ohladi do 110 do 120 stepeni. Potopite lonac u ledenu vodu i pustite da se ohladi često mešajući mleko da se ravnomerno ohladi.
Prebacite pola šolje mleka u činiju i umutite sa jogurtom dok ne postane glatko. Vratite ovu mešavinu u ohlađeni lonac i poklopite ga. Lonac umotajte u veliki peškir i stavite ga na toplo poput rerne sa upaljenim svetlom.
Ostavite jogurt da odstoji od šest do 12 sati, dok ne postane gust. Što duže stoji, biće oštriji. Prebacite lonac u frižider i ohladite još najmanje četiri sata, nastaviće da se zgušnjava dok se hladi.
Možete smesu iz lonca premestiti u drugi sud.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)