POSNI PREDLOZI ZA PRVOMAJSKI URANAK: Evo šta umesto mesa može da se nađe na vašem roštilju
Za mnoge ljude, Prvi maj je simbol početka toplijeg vremena, proleća, ali i prilika da se okupe sa prijateljima i porodicom u prirodi ili dvorištu kako bi uživali u roštilju.

Foto: Shutterstock
Ako želite da svoj roštilj prilagodite posnim jelima, postoji mnogo fantastičnih opcija koje će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.
Evo nekoliko sjajnih predloga za posni roštilj:
Pečurke na žaru:
Marinirajte kockice pečurki u mešavini soja sosa, maslinovog ulja, limunovog soka, belog luka i začina po izboru. Zatim ih nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne postanu zlatno smeđe.

Foto: Shutterstock
Povrće na žaru:
Isprobajte raznovrsno povrće poput paprike, tikvica, patlidžana, šampinjona i paradajza. Presecite ih na veće komade, posolite, pobiberite, premažite maslinovim uljem i pecite dok ne budu mekani i blago zapečeni.

Foto: Shutterstock
Vege burgeri:
Napravite ukusne burgere od leblebija, crnog luka, prezli, začina i umaka od paradajza. Poslužite ih u pecivu sa salatom, kiselim krastavcima i veganskim majonezom.

Foto: Shutterstock
Posne kobasice:
Ovi ukusni roštiljski favoriti mogu se pronaći u posnim varijantama, napravljenim od soje, leblebija, ili raznih žitarica i začina. Poslužite ih uz senf i sveže povrće.

Foto: Shutterstock
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00

MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00

RIBLjE PLjESKAVICE: Posne i drugačije, zdrav ručak za celu porodicu
18. 04. 2024. u 10:36

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)