RECEPT ZA NAJBOLJI KAKAO KREM ZA TORTE I KOLAČE: Lako se pravi i nisu vam potrebni posebni i skupi sastojci
Važan aspekt za dobar kakao krem je upravo izbor sastojaka. Koristite kvalitetan puter sa visokim procentom masti, jer igra važnu ulogu za teksturu krema. Potrebno je da koristite i kakao prah sa više od 55% kakao mase. Ovo je važno i za ukus, ali i za boju krema.
Sastojci:
- 3 jajeta srednje veličine
- 150 g šećera
- 30 g gorkog kakao praha
- 250 g putera sa više od 80% masti
- 1 kašičica arome ruma
- Prstohvat soli
Priprema:
Stavite veliki lonac na vatru i sipajte vodu u njega. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. Ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane homogena. Stavite šerpu sa mešavinom jaja u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Nastavite da mešate mešavinu jaja metlicom ili lopaticom 7-8 minuta. Smesa će dobiti kremastu teksturu.
Nakon ključanja, isključite vatru i sklonite posudu sa kremom od jaja na rešetku za hlađenje. Na vrh dodajte prosejani kakao prah. Odmah ga ubacite u krem i dobro promešajte. Pustite da se malo stegne, pa dodajte aromu ruma. Dok se krem od jaja sa kakaom hladi, mikserom možete umutiti puter da bude kremast. Ubacite u ohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Krem ohladite barem pola sata pre korišćenja.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKI NAMAZ OD LIMUNA I JAJA: Oduševiće vas tekstura namirnica
07. 05. 2024. u 14:54
DINASTIJA TORTA ZA SVAKU PRILIKU: Raskošna, kremasta, preukusna
18. 04. 2024. u 15:00
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
OVO JOŠ NIJE VIĐENO U PARLAMENTU: Pogledajte kako poslanik pokušava da spreči usvajanje zakona (VIDEO)
TAJVANSKI poslanik postao je hit na društvenim mrežama nakon što je na bizaran način pokušao da spreči donošenje zakona – zgrabio je predlog zakona i istrčao iz parlamenta.
20. 05. 2024. u 19:49
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)