SLANA ROZEN TORTA: Sloj jedan, pa drugi, očas posla gotova
Bilo da je reč o nedeljnom ručku, rođendanu ili dolasku dragih gostiju, ovaj divan slaniš zadiviće svakog ko ga proba.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 300 g majoneza
- 380 ml kisele pavlake
- 150 g krem sira
- 1 pakovanje slanih kora za rozen tortu
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
Priprema:
U činiji pomešajte majonez, pavlaku i krem sir. Podelite smesu u dva dela. U jedan deo stavite rendani kačkavalj, a u drugi rendanu šunku. Filujte korice naizmenično, prvo jednim, a onda drugim filom. Na kraju završite rendanim kačkavaljem. Najbolje je tortu praviti danas za sutra, da bi kore omekšale i lakše se sekle. Tortu secite na štanglice i servirajte. (trpeza)
Preporučujemo
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)