SLANA ROZEN TORTA: Sloj jedan, pa drugi, očas posla gotova
Bilo da je reč o nedeljnom ručku, rođendanu ili dolasku dragih gostiju, ovaj divan slaniš zadiviće svakog ko ga proba.
Sastojci:
- 300 g majoneza
- 380 ml kisele pavlake
- 150 g krem sira
- 1 pakovanje slanih kora za rozen tortu
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
Priprema:
U činiji pomešajte majonez, pavlaku i krem sir. Podelite smesu u dva dela. U jedan deo stavite rendani kačkavalj, a u drugi rendanu šunku. Filujte korice naizmenično, prvo jednim, a onda drugim filom. Na kraju završite rendanim kačkavaljem. Najbolje je tortu praviti danas za sutra, da bi kore omekšale i lakše se sekle. Tortu secite na štanglice i servirajte. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
NEVREME TUTNjI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO)
Snažna grmljavinska oluja sa Podrinja obrušila se na Krupanj.
22. 06. 2024. u 17:11 >> 17:30
UVEK KUPIO MRVICE SA STOLA: Šta je patrijarh Pavle govorio o prejedanju
UVEK je dobro poslušati ovog čoveka.
23. 06. 2024. u 07:36
Komentari (0)