PALAČINKE BEZ BRAŠNA: Recept koji ćete momentalno zavoleti

Novosti online

31. 05. 2024. u 09:00

Palačinke su jeftina poslastica koja se sprema u celom svetu, a sastojke svi uvek imaju kod kuće.

ПАЛАЧИНКЕ БЕЗ БРАШНА: Рецепт који ћете моментално заволети

Foto: Shutterstock

Svi znaju da ih naprave, ali ipak postoje i trikovi koji će vam pomoći da one uvek ispadnu savršeno. Danas vam donosimo još jedan sjajan savet, a to je da napravite palačinke bez brašna.

To obično znači da se koriste ovsene pahuljice ili banane, ali ako ne volite da eksperimentišete, naš predlog je da brašno zamenite grizom.

Sastojci: 

  • 2 jajeta 
  • 250 g griza 
  • 1 šolja mleka 
  • 2 kašike šećera 
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica sode bikarbone 

Priprema:

U posudi umutite jaja sa šećerom, pa sipajte mleko i so. Dodajte griz i sve dobro sjedinite mikserom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata u frižideru. Zatim u smesu sipajte sodu bikarbonu i promešajte. Pržite palačinke kao i obično. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd