RECEPT ZA BRZE TORTILJE SA PILETINOM: Lagane pileće tortilje su odlične za užinu ili večeru
Prave se sa pečenom piletinom pa će vam dobro doći da ih napravite ako vam je ostalo pečene piletine od ručka. Tortilje sa piletinom servirajte sa pavlakom ili slatkim čili sosom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 velike tortilje
- 1 avokado, nasečen
- 40 g bebi spanaća
- 4 kašike krem sira ili pavlake
- 200 g pečenog belog mesa, iseckanog
- 4 kašike paradajz paste
- 50 g kukuruznih pahuljica
- 80 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Stavite tortilju na dasku za sečenje. Koristeći nož ili makaze, napravite rez od centra tortilje do ivice, kao prvi rez u torti i tako je podelite na 4 dela, . Krećući se od preseka, napunite svaku od četiri četvrtine tortilje sledećim filovima: avokado i bebi spanać, pavlaka i piletina, paradajz pasta i kukuruzne pahuljice, rendani sir.
Kada su sve četiri četvrtine tortilje pune, treba da ih preklopite. Počnite sa četvrtinom punjenom avokadom i preklopite je na paradajz pastu sa kukuruznim pahuljicama. Zatim preklopite na četvrtinu sa piletinom, pa na kraju na četvrtinu sa sirom. Ponovite sa preostalim tortiljama i sastojcima.
Stavite presavijene tortilje u zagrejani toster i tostirajte dok sir ne počne da se topi. Servirajte odmah sa pavlakom ili slatko-ljutim sosom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
05. 06. 2024. u 17:00

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)