RECEPT ZA BRZE TORTILJE SA PILETINOM: Lagane pileće tortilje su odlične za užinu ili večeru

Novosti online

06. 06. 2024. u 16:48

Prave se sa pečenom piletinom pa će vam dobro doći da ih napravite ako vam je ostalo pečene piletine od ručka. Tortilje sa piletinom servirajte sa pavlakom ili slatkim čili sosom.

РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ ТОРТИЉЕ СА ПИЛЕТИНОМ: Лагане пилеће тортиље су одличне за ужину или вечеру

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 velike tortilje
  • 1 avokado, nasečen
  • 40 g bebi spanaća
  • 4 kašike krem sira ili pavlake
  • 200 g pečenog belog mesa, iseckanog
  • 4 kašike paradajz paste
  • 50 g kukuruznih pahuljica
  • 80 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Stavite tortilju na dasku za sečenje. Koristeći nož ili makaze, napravite rez od centra tortilje do ivice, kao prvi rez u torti i tako je podelite na 4 dela, . Krećući se od preseka, napunite svaku od četiri četvrtine tortilje sledećim filovima: avokado i bebi spanać, pavlaka i piletina, paradajz pasta i kukuruzne pahuljice, rendani sir.

Kada su sve četiri četvrtine tortilje pune, treba da ih preklopite. Počnite sa četvrtinom punjenom avokadom i preklopite je na paradajz pastu sa kukuruznim pahuljicama. Zatim preklopite na četvrtinu sa piletinom, pa na kraju na četvrtinu sa sirom. Ponovite sa preostalim tortiljama i sastojcima.

Stavite presavijene tortilje u zagrejani toster i tostirajte dok sir ne počne da se topi. Servirajte odmah sa pavlakom ili slatko-ljutim sosom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti