POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa

Новости онлине

26. 06. 2024. u 19:00

POHOVANE banane su jedna od omiljenijih poslastica koja se naručuje u azijskim restoranima.

ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса

Foto: Shutterstock

 Međutim, recept za njih je izuzetno jednostavan, te ga možete isprobati i sami kod kuće.

Sastojci:

  • 6 banana 
  • oštro brašno 2,50 šolje
  • šećer 2 kašike
  • prašak za pecivo 3 kašičice
  • gustin 2 kašičice
  • so 0,25 kašičice
  • voda 2 šolje
  • ulje 3 šolje 

Priprema:

Oljuštite banane i naseckajte ih na 4 dela. U velikoj činiji izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i so. Dodajte vodu. Treba da dobijete gusto, glatko testo. Ako je potrebno dodajte više od 2 šolje vode. Zagrejte ulje u neprijanjajući tiganj na srednje jakoj vatri, ulje treba da postigne temperaturu od 175 stepeni. Komade banane umačite u testo, jedan po jedan, pustite da se s njih ocedi višak testa te ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Pazite da banane ne dotaknu dno tiganja, kako ne bi zagorele i/ili se zalepile za dno. Tiganj nemojte da pretrpate - treba da bude dovoljno ulja da svi komadi banane mogu da plutaju u ulju. Pržite dok testo ne porumeni , izvadite iz ulja i stavite na ubrus kako bi se upio višak masnoće. Prelijte medom, sosom od čokolade, karamelom... Ili poslužite uz sladoled od vanile.

(Superrecepti/ženablic)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca