POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
POHOVANE banane su jedna od omiljenijih poslastica koja se naručuje u azijskim restoranima.

Foto: Shutterstock
Međutim, recept za njih je izuzetno jednostavan, te ga možete isprobati i sami kod kuće.
Sastojci:
- 6 banana
- oštro brašno 2,50 šolje
- šećer 2 kašike
- prašak za pecivo 3 kašičice
- gustin 2 kašičice
- so 0,25 kašičice
- voda 2 šolje
- ulje 3 šolje
Priprema:
Oljuštite banane i naseckajte ih na 4 dela. U velikoj činiji izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i so. Dodajte vodu. Treba da dobijete gusto, glatko testo. Ako je potrebno dodajte više od 2 šolje vode. Zagrejte ulje u neprijanjajući tiganj na srednje jakoj vatri, ulje treba da postigne temperaturu od 175 stepeni. Komade banane umačite u testo, jedan po jedan, pustite da se s njih ocedi višak testa te ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Pazite da banane ne dotaknu dno tiganja, kako ne bi zagorele i/ili se zalepile za dno. Tiganj nemojte da pretrpate - treba da bude dovoljno ulja da svi komadi banane mogu da plutaju u ulju. Pržite dok testo ne porumeni , izvadite iz ulja i stavite na ubrus kako bi se upio višak masnoće. Prelijte medom, sosom od čokolade, karamelom... Ili poslužite uz sladoled od vanile.
(Superrecepti/ženablic)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
05. 06. 2024. u 17:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

GRČKA KRALjICA TORTA: Poslastica koja sa razlogom nosi prestižnu titulu
31. 05. 2024. u 20:36

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)