PUDING OD LUBENICE: Gelo di melone, specijalitet sa Sicilije, oduševiće svakog ljubitelja kraljice leta

Novosti online

07. 07. 2024. u 13:00

Lagani puding od osvežavajućeg letnjeg voća italijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.

ПУДИНГ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Гело ди мелоне, специјалитет са Сицилије, одушевиће сваког љубитеља краљице лета

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 750 ml izblendane i od semenki očišćene
  •  lubenice
  • 2 supene kašike gustina
  • 60 ml šećera
  • 2 kafene kašike ekstrakta vanile
  • 2 kafene kašike ceđenog soka limuna

Priprema: 

Odvojite 2 supene kašike soka od lubenice i pomešajte ih u jednoj manjoj posudi sa gustinom. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu bez grudvica. Ostatak

 lubenice stavite u šerpu srednje veličine da prokuva na umerenoj temperaturi, potom malo smanjite i ostavite da blago vri još 3-4 minuta. 

Dodajte šećer i vanilu, i mešajte dok se šećer ne istopi. Potom dodajte umućeni gustin i mešajte na blagoj temperaturi još oko 3 minuta. Na kraju dodajte limunov sok. 

Sklonite puding sa šporeta, pa sipajte u 4 čaše za puding koje ste prethodno iznutra pokvasili vodom. Pokrijte čaše i ostavite puding da odstoji 3 sata dok se sasvim ne ohladi.

Potom ga ukrasite šlagom i seckanim pistaćima.

(mogujatosama)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu