BEZALKOHOLNI KOKTEL OD LUBENICE: Ovo piće će vas najbolje rashladiti
Koktel od lubenice bez alkohola sa dodatkom meda i nane je potpuno letnje savršenstvo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 lubenica
- 2 limete ili limuna
- 1 kašika meda
- 500 ml ohlađene kisele vode
- 10 listova nane, plus nekoliko grančica za ukras
- oko 10-15 kockica leda za serviranje
Priprema:
Da biste napravili koktel, lubenicu isecite, očistite od semenki i kore i iseckajte je na kockice. Biće vam potrebno oko 450 g. Prebacite u zamrzivač, u odgovarajuću posudu i ostavite sat vremena da se ohladi. Izrežite po 2 tanke okrugle kriške od svakog limuna i ostavite za ukrašavanje, a zatim iscedite sok od preostalog limuna u blender.
Posle sat vremena izvadite lubenicu iz zamrzivača i ubacite u blender, zajedno sa medom, ohlađenom kiselom vodom i listićima mente. Blendirajte dok smesa ne postane glatka, dodajući još malo kisele vode ako želite da bude ređe, a zatim promešajte i sipajte u bokal napunjen kockicama leda. Ukrasite rezervisanim kriškama limuna ili limete i grančicama nane.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)