BEZALKOHOLNI KOKTEL OD LUBENICE: Ovo piće će vas najbolje rashladiti
Koktel od lubenice bez alkohola sa dodatkom meda i nane je potpuno letnje savršenstvo.
Sastojci:
- 1 lubenica
- 2 limete ili limuna
- 1 kašika meda
- 500 ml ohlađene kisele vode
- 10 listova nane, plus nekoliko grančica za ukras
- oko 10-15 kockica leda za serviranje
Priprema:
Da biste napravili koktel, lubenicu isecite, očistite od semenki i kore i iseckajte je na kockice. Biće vam potrebno oko 450 g. Prebacite u zamrzivač, u odgovarajuću posudu i ostavite sat vremena da se ohladi. Izrežite po 2 tanke okrugle kriške od svakog limuna i ostavite za ukrašavanje, a zatim iscedite sok od preostalog limuna u blender.
Posle sat vremena izvadite lubenicu iz zamrzivača i ubacite u blender, zajedno sa medom, ohlađenom kiselom vodom i listićima mente. Blendirajte dok smesa ne postane glatka, dodajući još malo kisele vode ako želite da bude ređe, a zatim promešajte i sipajte u bokal napunjen kockicama leda. Ukrasite rezervisanim kriškama limuna ili limete i grančicama nane.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)