KREM OD LIMUNA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti
Krem od limuna se brzo pravi, a kada se ohladi, izgleda poput sladoleda.
![КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити](/data/images/2024-07-15/507119_shutterstock-krem-od-limuna_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 limuna
- 100 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 250 ml slatke pavlake, rashlađene
Priprema:
Da biste napravili krem od limuna, iscedite sok iz sva tri limuna i sipajte u šerpu. Ubacite šećer i kukuruzni skrob i dobro promešajte. Kuvajte dok smesa ne postane gusta. Nakon toga smesu prebacite u staklenu činiju, prekrijte najlonskom folijom i ohladite u frižideru.
U drugu činiju sipajte rashlađenu slatku pavlaku i mutite mikserom dok se ne formira gusta masa. Izvadite smesu sa limunom iz frižidera i nju izmutite mikserom pa pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom i mutite mikserom. Ubacite umućenu smesu u kesu za ukrašavanje i iscedite u male čaše. Ohladite u frižideru i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![TELO DEČAKA (9) PRONAĐENO U KOFERU: Tri dana kasnije otkrivena jeziva istina TELO DEČAKA (9) PRONAĐENO U KOFERU: Tri dana kasnije otkrivena jeziva istina](/data/images/2024-03-22/465162_tan2024-03-2220102576-8_kf.jpg?time=1721045486)
TELO DEČAKA (9) PRONAĐENO U KOFERU: Tri dana kasnije otkrivena jeziva istina
MAJKA devetogodišnjeg dečaka, čije je telo pronađeno u koferu u Permu u Rusiji, u potpunosti je priznala krivicu, saopštila je pres-služba Istražne uprave za teritoriju Perma.
15. 07. 2024. u 14:04
![VREMENSKA PROGNOZA ZA AVGUST: Stručnjak otkriva da li će se nastaviti tropski talas i hoće li biti zahlađenja VREMENSKA PROGNOZA ZA AVGUST: Stručnjak otkriva da li će se nastaviti tropski talas i hoće li biti zahlađenja](/data/images/2024-06-05/492967_shutterstock-1785514880_kf.jpg?time=1721045403)
VREMENSKA PROGNOZA ZA AVGUST: Stručnjak otkriva da li će se nastaviti tropski talas i hoće li biti zahlađenja
METEOROLOG Goran Mihajlović izjavio je danas da se tropski dani očekuju do vikenda, ali da topli talas ostaje i narednih sedam dana.
15. 07. 2024. u 13:58
![REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO) REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO)](/data/images/2024-07-15/507209_donald-tramp-pokusaj-ubistva-foto-profimedia-3_kf.jpg?time=1721047123)
REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: "Čekajte, dajte mi cipele" (FOTO)
"NE BI trebalo da budem ovde, trebalo bi da sam mrtav."
15. 07. 2024. u 14:38
Komentari (0)