KREM OD LIMUNA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti

Novosti online

15. 07. 2024. u 13:00

Krem od limuna se brzo pravi, a kada se ohladi, izgleda poput sladoleda.

КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 limuna
  • 100 g šećera
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 250 ml slatke pavlake, rashlađene

Priprema:

Da biste napravili krem od limuna, iscedite sok iz sva tri limuna i sipajte u šerpu. Ubacite šećer i kukuruzni skrob i dobro promešajte. Kuvajte dok smesa ne postane gusta. Nakon toga smesu prebacite u staklenu činiju, prekrijte najlonskom folijom i ohladite u frižideru.

U drugu činiju sipajte rashlađenu slatku pavlaku i mutite mikserom dok se ne formira gusta masa. Izvadite smesu sa limunom iz frižidera i nju izmutite mikserom pa pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom i mutite mikserom. Ubacite umućenu smesu u kesu za ukrašavanje i iscedite u male čaše. Ohladite u frižideru i servirajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti