ISPROBAJTE RECEPT ZA SLADOLED OD LUBENICE: Rashladite se uz nezaboravan ukus domaćeg sladoleda
Domaći sladoled od lubenice je kombinacija omiljenog letnjeg deserta i voća, donosi užitak u svakom zalogaju.
![ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД ОД ЛУБЕНИЦЕ: Расхладите се уз незабораван укус домаћег сладоледа ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД ОД ЛУБЕНИЦЕ: Расхладите се уз незабораван укус домаћег сладоледа](/data/images/2024-07-16/507528_shutterstock-sladoled-od-lubenice_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 ml svežeg ili flaširanog soka od lubenice
- 125 g šećera
- 3/4 kašičice soli
- 390 ml nezaslađenog kokosovog mleka
- 60 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 60 ml slatke pavlake
- 1 1/2 kašičice korice limete plus 1 kašika svežeg soka od 1 limete
- seckana sveža lubenica i krupna morska so, za ukras
Priprema:
Da biste napravili sladoled, pomešajte sok od lubenice, šećer i so u malom loncu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer potpuno ne rastvori, 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte kokosovo mleko, zaslađeno kondenzovano mleko, slatku pavlaku i sok od limete dok se potpuno ne sjedini. Umešajte koricu limete. Dobro sve izmešajte.
Brzo prebacite sladoled u posudu za zamrzavanje, pritisnite papir za pečenje direktno na površinu. Pokrijte posudu i zamrznite dok se ne stegne, najmanje 6 sati. Sladoled se može čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija](/data/images/2024-06-06/493313_shutterstock-sladoled_t.jpg?time=1717708336)
NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija
07. 06. 2024. u 13:00
![BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren! BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!](/data/images/2024-05-31/490848_shutterstock-banana-split_t.jpg?time=1717199463)
BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00
![HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije](/data/images/2024-07-16/507480_1_kf.jpg?time=1721133501)
"HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA" Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije
HRVATSKA je bolesno skupa, piše današnji Jutarnji list.
16. 07. 2024. u 13:26
![EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENJE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENJE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine](/data/images/2023-05-28/356271_tan2023-05-2518515416-3_kf.jpg?time=1721135419)
EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENjE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine
NASTAVLjA se toplotni talas u Srbiji. Već u podne temperatura u Smederevskoj Palanci dostigla je 38 stepeni. Pred nama je vreo dan, a maksimalna temperatura i danas će dostići 41 stepen. Očekuje se sunčano.
16. 07. 2024. u 14:13
![REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO) REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO)](/data/images/2024-07-15/507209_donald-tramp-pokusaj-ubistva-foto-profimedia-3_kf.jpg?time=1721047123)
REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: "Čekajte, dajte mi cipele" (FOTO)
"NE BI trebalo da budem ovde, trebalo bi da sam mrtav."
15. 07. 2024. u 14:38
Komentari (0)