DOMAĆI SOK OD NANE: Najbolje osveženje za vrele letnje dane

Novosti online

17. 07. 2024. u 15:00

Leti nam prijaju hladni i osvežavajući sokovi koji će nam lako utoliti žeđ. Pored vode, ono što se najčešće konzumira je i limunda. Ali ovo leto vam predlažemo da isprobate i druge napitke koji će vas osvežiti. Jedan od takvih je i sok od nane koji se meša sa vodom, a koji će vas oduševiti ukusom.

ДОМАЋИ СОК ОД НАНЕ: Најбоље освежење за вреле летње дане

Foto: Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 300 g lista nane
  • 2 l vode
  • 2 kg šećera
  • 3 limuntusa

Priprema: 

Sipajte vodu u šerpu, pa kada proključa dodajte oprane listove nane i limuntus. Promešajte i ostavite preko noći da odstoji. Sutradan procedite i dodajte šećer, pa sve lepo promešajte. Mešajte sve dok se šećer ne istopi, pa sipajte sirup u plastične flaše. Čuvajte u zamrzivaču, ako nećete odmah da koristite. 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)