LEDENI ČAJ OD ĐUMBIRA: Jednostavan je, a idealno osvežava preko leta
Ledeni čaj od đumbira je napitak koji ćete često da pravite, jer ima najbolju komibnaciju voća i povrća. Po želji mu dodajte i malo meda.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 750 ml vode
- 60 g šećera
- 2 kesice zelenog čaja
- 4 cm svežeg đumbira, oljuštenog i isečenog
- 30 g listova i grančica nane
- 4 kašike sveže isceđenog limunovog soka
Za ukrašavanje po želji:
- kockice leda
- kriške svežeg đumbira
- sveži listove nane
- kriške limuna
Priprema:
Za ledeni čaj od đumbira prvo proključajte 250 ml vode. Ugasite vatru i dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Ubacite kesice čaja u vodu i dodajte đumbir, nanu i limun. Pustite da odstoji 8 minuta.
Izvadite kesice čaja iz vode. Procedite čaj u teglu, a zatim ga pomešajte i rasporedite sa preostalom vodom u 6 tegli. Stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje 2 sata. Dodajte kockice leda neposredno pre serviranja. Po želji možete čaj servirate sa kriškama đumbira, limuna i listovima nane.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LEDENI ČAJ OD BRESKVE: Osvežavajući napitak za svako doba dana
03. 07. 2024. u 19:00

CRNO MLEKO: Odlično za kožu i varenje, a energetska bomba u jednoj šoljici
23. 07. 2024. u 13:00

NAPRAVITE SAMI CRNI ČAJ: Savršen jutarnji napitak, kombinacija jake arome i mleka
20. 07. 2024. u 10:00

PROTEINSKI ŠEJK OD BANANE I PUTERA OD KIKIRIKIJA: Savršen šejk za početak dana
18. 07. 2024. u 15:01

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)