LEDENI ČAJ OD ĐUMBIRA: Jednostavan je, a idealno osvežava preko leta

Новости онлине

25. 07. 2024. u 08:00

Ledeni čaj od đumbira je napitak koji ćete često da pravite, jer ima najbolju komibnaciju voća i povrća. Po želji mu dodajte i malo meda.

ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 750 ml vode
  • 60 g šećera
  • 2 kesice zelenog čaja
  • 4 cm svežeg đumbira, oljuštenog i isečenog
  • 30 g listova i grančica nane
  • 4 kašike sveže isceđenog limunovog soka

Za ukrašavanje po želji:

  • kockice leda
  • kriške svežeg đumbira
  • sveži listove nane
  • kriške limuna

Priprema:

Za ledeni čaj od đumbira prvo proključajte 250 ml vode. Ugasite vatru i dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Ubacite kesice čaja u vodu i dodajte đumbir, nanu i limun. Pustite da odstoji 8 minuta.

Izvadite kesice čaja iz vode. Procedite čaj u teglu, a zatim ga pomešajte i rasporedite sa preostalom vodom u 6 tegli. Stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje 2 sata. Dodajte kockice leda neposredno pre serviranja. Po želji možete čaj servirate sa kriškama đumbira, limuna i listovima nane.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca