RUM PALAČINKE SA FILOM OD ČOKOLADE I SLATKE PAVLAKE: Kad počneš da jedeš, ne možeš da staneš
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za palačinke:
- 400 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 2 kašike ulja
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica šećera
- Prstohvat soli
Za fil:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
- 3 kašike putera
Priprema:
Palačinke: Umutite jaja mikserom, dodajte mleko i ulje i sjedinite. Dodajte brašno, so i šećer. Umutite da dobijete smesu bez grudvica i ostavite da stoji 20 minuta. U vreo podmazan tiganj sipajte kutlaču smese i rasporedite da pokrije dno. Pecite dok ivice palačinke ne porumene, oko pola minuta. Okrenite i pecite drugu stranu oko 15 sekundi.
Fil: Slatku pavlaku zagrejte na tihoj vatri do ključanja, ali da ne provri. Ne mešajte. Sklonite sa šporeta i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Tada dodajte puter i sjedinite. Ohlađenim filom namažite palačinke. Urolajte i poslužite.
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)