RUM PALAČINKE SA FILOM OD ČOKOLADE I SLATKE PAVLAKE: Kad počneš da jedeš, ne možeš da staneš
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za palačinke:
- 400 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 2 kašike ulja
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica šećera
- Prstohvat soli
Za fil:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
- 3 kašike putera
Priprema:
Palačinke: Umutite jaja mikserom, dodajte mleko i ulje i sjedinite. Dodajte brašno, so i šećer. Umutite da dobijete smesu bez grudvica i ostavite da stoji 20 minuta. U vreo podmazan tiganj sipajte kutlaču smese i rasporedite da pokrije dno. Pecite dok ivice palačinke ne porumene, oko pola minuta. Okrenite i pecite drugu stranu oko 15 sekundi.
Fil: Slatku pavlaku zagrejte na tihoj vatri do ključanja, ali da ne provri. Ne mešajte. Sklonite sa šporeta i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Tada dodajte puter i sjedinite. Ohlađenim filom namažite palačinke. Urolajte i poslužite.
Preporučujemo

RUSI SE NE ZAUSTAVLjAJU, POJAČALI UDARE NA UKRAJINU Zelenski: Amerika i Evropa moraju da zaustave Putina
RUSIJA je tokom noći 5. oktobra izvela još jedan sveobuhvatan napad na Ukrajinu, u kojem je, prema zvaničnim podacima, poginulo najmanje pet osoba, a najmanje 18 je ranjeno.
05. 10. 2025. u 15:00

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)