NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
Napravite domaći sirup od limuna i osvežite se za naredne vrele dane koje nas očekuju.
Sastojci:
- 1 kilogram limuna
- 1 kilogram šećera
- 3 litre vode
- 3 kesice limuntusa
Priprema:
Dobro operite limun.
Pošto je za pripremu sirupa potreban ceo limun, dakle, sa sve korom, operite limunove mešavinom hladne vode i sode bikarbone. Trljajte koru fino, možete i mekanim, novim sunđerom.
Dobro oprane limunove sada sameljite na mašinici za meso, ili uz pomoć secka, blendera, šta vam je pri ruci.
Kašu od limuna preručite u odgovarajuću šerpu, zatim dodajte vodu, šećer i limuntus. Po želji možete dodati i vanilin šećer, za još slađi ukus.
Prema nekim receptima, za pripremu ide duplo veća količina šećera, šta ja ne preporučujem jer u tom slučaju ovaj sirup zaista gubi vrednost. Ipak je to previše, a ovako je taman da zasladi a nedovoljno da zaseni nutrijente iz limuna. Sada kada ste u kašu od limuna dodali ostale sastojke, dobro promešajte pa poklopite šerpu, i ostavite na dnevnoj temperaturi da odstoji 24 sata. Tokom tih 24č, povremeno promešajte smesu da bi se šećer brže i bolje otopio..
Nakon tog vremena, smesu procedite kroz cediljku. Više puta ako želite baš čist sok od limuna, a ukoliko volite i pulpu, onda će biti dovoljno samo jednom.
Gotov sok sipajte u odgovarajuće flaše pa ih dobro zatvorite. Pošto nema kuvanja, sok je hladan, i odmah ga možete odložite u špajz ili frižider.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LEDENI ČAJ OD ĐUMBIRA: Jednostavan je, a idealno osvežava preko leta
25. 07. 2024. u 08:00
CRNO MLEKO: Odlično za kožu i varenje, a energetska bomba u jednoj šoljici
23. 07. 2024. u 13:00
PROTEINSKI ŠEJK OD BANANE I PUTERA OD KIKIRIKIJA: Savršen šejk za početak dana
18. 07. 2024. u 15:01
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)