NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
Napravite domaći sirup od limuna i osvežite se za naredne vrele dane koje nas očekuju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kilogram limuna
- 1 kilogram šećera
- 3 litre vode
- 3 kesice limuntusa
Priprema:
Dobro operite limun.
Pošto je za pripremu sirupa potreban ceo limun, dakle, sa sve korom, operite limunove mešavinom hladne vode i sode bikarbone. Trljajte koru fino, možete i mekanim, novim sunđerom.
Dobro oprane limunove sada sameljite na mašinici za meso, ili uz pomoć secka, blendera, šta vam je pri ruci.
Kašu od limuna preručite u odgovarajuću šerpu, zatim dodajte vodu, šećer i limuntus. Po želji možete dodati i vanilin šećer, za još slađi ukus.
Prema nekim receptima, za pripremu ide duplo veća količina šećera, šta ja ne preporučujem jer u tom slučaju ovaj sirup zaista gubi vrednost. Ipak je to previše, a ovako je taman da zasladi a nedovoljno da zaseni nutrijente iz limuna. Sada kada ste u kašu od limuna dodali ostale sastojke, dobro promešajte pa poklopite šerpu, i ostavite na dnevnoj temperaturi da odstoji 24 sata. Tokom tih 24č, povremeno promešajte smesu da bi se šećer brže i bolje otopio..
Nakon tog vremena, smesu procedite kroz cediljku. Više puta ako želite baš čist sok od limuna, a ukoliko volite i pulpu, onda će biti dovoljno samo jednom.
Gotov sok sipajte u odgovarajuće flaše pa ih dobro zatvorite. Pošto nema kuvanja, sok je hladan, i odmah ga možete odložite u špajz ili frižider.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LEDENI ČAJ OD ĐUMBIRA: Jednostavan je, a idealno osvežava preko leta
25. 07. 2024. u 08:00

CRNO MLEKO: Odlično za kožu i varenje, a energetska bomba u jednoj šoljici
23. 07. 2024. u 13:00

PROTEINSKI ŠEJK OD BANANE I PUTERA OD KIKIRIKIJA: Savršen šejk za početak dana
18. 07. 2024. u 15:01

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)