VOĆNA SALATA OD BRESKVI, MALINA I MASKARPONEA: Lagana je, osvežavajuća, a ukusna

Novosti online

27. 07. 2024. u 07:00

Voćnu salatu možete da napravite od bilo koje vrste voća. Ali, s obzirom na to da je leti neograničen izbor, najčešći su nam odabir baš u toplim danima.

ВОЋНА САЛАТА ОД БРЕСКВИ, МАЛИНА И МАСКАРПОНЕА: Лагана је, освежавајућа, а укусна

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 zrele breskve (mogu i nektarine)
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica listova limunske majčine dušice
  • 100 g maskarponea
  • 100 ml slatke pavlake
  • kap ekstrakta vanile
  • 16 malina – izrezanih na pola
  • šaka pistaća – grubo naseckanih
  • 1 kašika javorovog sirupa

Priprema:

Breskve ogulite, narežite i posložite u 4 posudice za serviranje. Pospite ih s malo šećera, a na to stavite listiće majčine dušice.

Umutite maskarpone, slatku pavlaku, ekstrakt vanile i preostali šećer, tako da dobijete laganu, pahuljastu smesu. Kašikom je stavljajte na breskve, a na to poslažite maline i sve pospite pistaćima. Dekorišite javorovim sirupom i listićima limunske majčine dušice.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)