JEDNOSTAVAN RECEPT ZA DOMAĆE OBLANDE: Brza i laka priprema

Novosti online

06. 08. 2024. u 07:00

Domaće oblande možete da napravite u par koraka. Uživaćete u njima.

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ: Брза и лака припрема

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora recepti

Sastojci:

  • 130 g putera
  • 180 g šećera
  • 2 jajeta
  • 3 kašičice vanilinog šećera
  • 380 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 150 ml mleka

Priprema:

Za oblande je prvi korak mešanje 130 g putera i 180 g šećera zajedno. Dobro umutite pa dodajte 2 jajeta i 3 kašičice vanilinog šećera. Promešajte. U drugoj posudi za mešanje prosejte 380 g višenamenskog brašna i 2 kašičice praška za pecivo. Dodajte u kremastu mešavinu u 3 serije, dobro mešajući nakon svake serije. U ovom trenutku dobro umešajte mleko u testo.

Stavite testo u frižider i ohladite ga najmanje 4 sata. Lagano pobrašnite radnu ploču. Stavite testo na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte oklagijom. Razvaljajte ga tako da bude što tanje, ali ne pretanko da se pocepa. Kada je testo željene debljine, isecite ga na male pravougaonike veličine oblande, isecite kalupima za kolače ili napravite svoje oblike ili dizajne od testa i stavite na lagano podmazan pleh za kolače.

Zagrejte rernu na 200˚S. Dok se rerna zagreva, stavite pleh sa testom u frižider. Pecite u rerni 6 do 8 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Izvadite iz pleha za kolače i stavite na rešetku za hlađenje. Ostavite da se potpuno ohladi. Nakon toga možete da ih koristite po želji. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE NORMALNO: Siner pred veliko finale Torina