RECEPT ZA KUVANI SOK OD PARADAJZA BEZ KONZERVANSA: Jednostavna priprema za omiljen dodatak jelima

Novosti online

05. 08. 2024. u 19:00

Za pripremu najjednostavnijeg, a najlepšeg soka od paradajza ne treba vam mnogo vremena, niti neki specijalni saveti. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste kvalitet paradajza, mora da bude dobro zreo, a najbolje je ako možete da nađete domaći paradajz.

РЕЦЕПТ ЗА КУВАНИ СОК ОД ПАРАДАЈЗА БЕЗ КОНЗЕРВАНСА: Једноставна припрема за омиљен додатак јелима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 kg paradajza 
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk  (po želji)

Priprema:

Paradajz oprati, iseći na komade i samleti na mašinu za mlevenje paradajza koja odvaja ljuske.  Procediti, sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta. 

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNA KVALITETA KAFE: Benefiti od zrna do šoljice