POHOVANE PIVSKE LIGNJE KOJE SVAKO MORA DA PROBA: Klopa za dušu i stomak

Novosti online

07. 08. 2024. u 18:00

Hrskave, pohovane pivske lignje, pa još sa kriškom limuna i pravim dip-sosom sa strane - opis prave kulinarske fantazije.

ПОХОВАНЕ ПИВСКЕ ЛИГЊЕ КОЈЕ СВАКО МОРА ДА ПРОБА: Клопа за душу и стомак

Foto: Shutterstock

 Sastojci:

  • 400 g lignji isečenih na kolutove
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli 
  • ulje
  • pivo
  • susam po želji 
  • tartar sos 
  • limun kao dodatak

Priprema:

Ako ne kupujete već očišćene ili isečene lignje, onda ih detaljno properite i nožem pažljivo očistite. Isecite kolutove debljine do jedan centimetar.

Umutite tri jajeta u dubok tanjir i posolite.

U druga dva duboka tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom.

Pivo sipajte u činiju i potopite lignje da odstoje oko 15 minuta.

Sipajte ulje dovoljno za pohovanje.

Uvaljajte kolut lignje u brašno, pa u jaja, pa u prezle.

Pržite u zagrejanom ulju na tišoj vatri.

Kako ih vadite iz šerpe, spuštajte ih na ubrus, kako biste se rešili viška ulja.

Poslužite uz naseckane parčiće limuna i tartar sos.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza