POHOVANE PIVSKE LIGNJE KOJE SVAKO MORA DA PROBA: Klopa za dušu i stomak
Hrskave, pohovane pivske lignje, pa još sa kriškom limuna i pravim dip-sosom sa strane - opis prave kulinarske fantazije.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g lignji isečenih na kolutove
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 200 g prezli
- ulje
- pivo
- susam po želji
- tartar sos
- limun kao dodatak
Priprema:
Ako ne kupujete već očišćene ili isečene lignje, onda ih detaljno properite i nožem pažljivo očistite. Isecite kolutove debljine do jedan centimetar.
Umutite tri jajeta u dubok tanjir i posolite.
U druga dva duboka tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom.
Pivo sipajte u činiju i potopite lignje da odstoje oko 15 minuta.
Sipajte ulje dovoljno za pohovanje.
Uvaljajte kolut lignje u brašno, pa u jaja, pa u prezle.
Pržite u zagrejanom ulju na tišoj vatri.
Kako ih vadite iz šerpe, spuštajte ih na ubrus, kako biste se rešili viška ulja.
Poslužite uz naseckane parčiće limuna i tartar sos.
(Ona)
Preporučujemo

VITAMINSKA SALATA: Fenomenalna salata koja će dobro doći vašem organizmu
06. 08. 2024. u 15:00

RIŽOTO SALATA SA TUNjEVINOM I GRAŠKOM: Izvrstan obrok za svaki dan
31. 07. 2024. u 08:00

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)