KAKO SE PRAVI LIKER OD ORAHA: Najstariji recept za orahovaču

Novosti online

13. 08. 2024. u 23:00

Najstariji recept za orahovaču je i najjednostavniji.

КАКО СЕ ПРАВИ ЛИКЕР ОД ОРАХА: Најстарији рецепт за ораховачу

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 40 mladih oraha,
  • 1kg meda,
  • 1l rakije

Priprema:

Stavite rukavice i mlade orahe iseckajte, stavite ih u veću staklenu teglu pa preko njih dodajte 1kg meda i 1l rakije. Zatvorite staklenim poklopcem pa ostavite da tegla stoji na suncu 40 dana. Povremeno promešajte sadržaj plastičnom kašikom.

Kao aperitiv, orahovaču služite sa ledom i kriškom limuna.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane