NEODOLJIVA PAŠTETA OD SARDINE: Ekonomičan, a izdašan namaz
Pašteta od sardine je izuzetno zdrava, a pripremljena po ovom receptu biće pravi delikatesni specijalitet. Servirajte je uz prepečeni hleb koji ste prethodno premazali margarinom, pa odozgo paštetom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veća konzerva sardine
- 2 kašičice putera
- 1 kašičica senfa
- 1 tvrdo kuvano jaje
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašičica soka od limuna
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Luk i jaje sitno naseckajte, pa ubacite u blender. Dodajte sardinu, sve zalijte sokom od limuna, ubacite puter, senf i začinite po ukusu. Peršun dodajte i kao začin, a malo ostavite i za dekoraciju. Sve sastojke dobro smiksajte da se skroz usitne i da dobijete glatku smesu. Ukoliko je potrebno, promešajte kašikom pa ponovo još jednom izblendirajte i po potrebi dodajte još začina. Prespite u činiju za serviranje i ukrasite sitno seckanim peršunom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČIA DžEM SA BOBIČASTIM VOĆEM: Recept za ukusan džem koji se pravi za 10 minuta
07. 08. 2024. u 07:00

DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
24. 07. 2024. u 12:44

NAPRAVITE DOMAĆI KREM SIR: Potrebna su vam četiri jednostavna sastojka
23. 07. 2024. u 15:00

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MILICA BEZ POSLA: Tragačica dobila otkaz, završila na Birou za zapošljavanje - kao tehnološki višak! Od tada nije našla novi
JOKANOVIĆEVA se nalazi na Birou za zapošljavanje, a ovu temu javno je pokrenula voditeljka RTS-a Tanja Peternek Aleksić.
28. 03. 2025. u 15:24
Komentari (0)