NEODOLJIVA PAŠTETA OD SARDINE: Ekonomičan, a izdašan namaz
Pašteta od sardine je izuzetno zdrava, a pripremljena po ovom receptu biće pravi delikatesni specijalitet. Servirajte je uz prepečeni hleb koji ste prethodno premazali margarinom, pa odozgo paštetom.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veća konzerva sardine
- 2 kašičice putera
- 1 kašičica senfa
- 1 tvrdo kuvano jaje
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašičica soka od limuna
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Luk i jaje sitno naseckajte, pa ubacite u blender. Dodajte sardinu, sve zalijte sokom od limuna, ubacite puter, senf i začinite po ukusu. Peršun dodajte i kao začin, a malo ostavite i za dekoraciju. Sve sastojke dobro smiksajte da se skroz usitne i da dobijete glatku smesu. Ukoliko je potrebno, promešajte kašikom pa ponovo još jednom izblendirajte i po potrebi dodajte još začina. Prespite u činiju za serviranje i ukrasite sitno seckanim peršunom.
(stvar ukusa)
Preporučujemo
ČIA DžEM SA BOBIČASTIM VOĆEM: Recept za ukusan džem koji se pravi za 10 minuta
07. 08. 2024. u 07:00
DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
24. 07. 2024. u 12:44
NAPRAVITE DOMAĆI KREM SIR: Potrebna su vam četiri jednostavna sastojka
23. 07. 2024. u 15:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)