DOMAĆI SOK OD MALINE: Bez šećera i dugog kuvanja, krcat je vitaminima i odličan za dijabetičare
Domaći sok od maline bez šećera pravo je osveženje za tople dane, a izuzetno je zdrav.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg malina
- 3 limuna
- 2 l vode
Priprema:
Ako biste želeli da pripremite najlepši sok od malina, onda je najbolje da pronađete baš zrele maline koje morate da pre pripreme dobro operete i da očistite od trulih i zelenih delova. Nakon toga ih stavite u jednu dublju posudu i dobro izgnječite kako bi one pustile sok. Limun dobro operite, isecite na kolutove i dodajte u posudu sa malinama. Zatim u sve to dodajte vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne provri. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, pa ga procedite kroz gazu. Nakon toga sipajte sok u flaše, a potom ih zatvorite i ređajte u jednu posudu. Nalijte vodom do vrha flaša i ostavite da provri i kuvajte još jedno 10 minuta. Zatim flaše izvadite iz vode i čuvajte ih na hladnom mestu. Ukoliko ipak želite malo slađi ukus soka, možete dodati malo meda u čašu pre konzumiranja.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

KAŠASTI SOK OD LUBENICE I JABUKE: Recept za osvežavajući napitak, odličan za telo
15. 08. 2024. u 18:38

OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)