DOMAĆI SOK OD MALINE: Bez šećera i dugog kuvanja, krcat je vitaminima i odličan za dijabetičare

Novosti online

04. 09. 2024. u 13:00

Domaći sok od maline bez šećera pravo je osveženje za tople dane, a izuzetno je zdrav.

ДОМАЋИ СОК ОД МАЛИНЕ: Без шећера и дугог кувања, крцат је витаминима и одличан за дијабетичаре

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kg malina
  • 3 limuna
  • 2 l vode

Priprema:

Ako biste želeli da pripremite najlepši sok od malina, onda je najbolje da pronađete baš zrele maline koje morate da pre pripreme dobro operete i da očistite od trulih i zelenih delova. Nakon toga ih stavite u jednu dublju posudu i dobro izgnječite kako bi one pustile sok. Limun dobro operite, isecite na kolutove i dodajte u posudu sa malinama. Zatim u sve to dodajte vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne provri. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, pa ga procedite kroz gazu. Nakon toga sipajte sok u flaše, a potom ih zatvorite i ređajte u jednu posudu. Nalijte vodom do vrha flaša i ostavite da provri i kuvajte još jedno 10 minuta. Zatim flaše izvadite iz vode i čuvajte ih na hladnom mestu. Ukoliko ipak želite malo slađi ukus soka, možete dodati malo meda u čašu pre konzumiranja. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio