AROMATIČNO I UKUSNO: Namaz od pečenog belog luka
Odlično jelo koje možete imati u frižideru za brzu užinu tokom cele nedelje! Baza je konfi od belog luka. Konfi je, inače, tehnika kuvanja mesa i ribe u nekoj masnoći.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 limun
- 1 glavica belog luka
- maslinovo ulje da prekrije luk
- nekoliko grančica timijana
- hleb po izboru
- sveža rikota (ili drugi neslani mladi sir za mazanje)
- vrući med
Priprema:
Prvo napravite konfi od belog luka. Zagrejte rernu na 250 stepeni i ogulite beli luk. Dodajte rendanu koricu limuna, timijan i beli luk u vatrostalnu posudicu sa poklopcem. Dodajte dovoljno ulja da u potpunosti potopite beli luk. Pokrijte i pecite oko 2,5 sata. Ako vam se ne sviđa ideja s rernom, konfi od belog luka možete da napravite tako što ćete da ga kuvate u maslinovom ulju na tihoj vatri 30-45 minuta .
Potopite hleb u maslinovo ulje i pecite svaku stranu u tiganju po 2-3 minuta. Dodajte beli luk na hleb i razmažite ga.
Nanesite rikotu preko belog luka. Pokapajte tost s malo ulja od limuna i belog luka, uz malo vrućeg meda i još nekoliko grančica timijana.
Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)