VEGANSKE PLJESKAVICE OD CVEKLE: Isprobajte ukus koji će vas zadiviti

Novosti online

13. 09. 2024. u 08:00

Izaberite svoju omiljenu salatu i sos kao prilog i ove pljeskavice će postati vaše omiljeno jelo.

ВЕГАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ЦВЕКЛЕ: Испробајте укус који ће вас задивити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 180 grama suvih leblebija 
  • 150 g cvekle
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica dimljene crvene paprike
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • limun (sok)
  • 1 kašika brašna za valjanje pljeskavica
  • maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Potopite leblebije dan ranije ili bar nekoliko sati pre pripreme. Natopljene leblebije ocedite, operite i stavite u blender ili seckalicu i sameljite u kašu. Cveklu oljuštite, isecite na kockice i iseckajte u seckalici. Crni luk sitno iseckati, beli luk narendati. Pomešajte mlevene leblebije, cveklu, luk i beli luk. Dodajte sve ostale začine, maslinovo ulje i limunov sok i rukama umesite kompaktnu smesu.

Pokrijte sve prozirnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena ili duže da se malo stegne. Ohlađenu i stisnutu smesu podeliti na šest jednakih delova, pa navlaženim rukama svaku oblikovati u pljeskavicu. Svaku pljeskavicu uvaljajte u brašno i u dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje, ne treba da bude puno, samo 2 do 3 kašike. Pržite pljeskavice nekoliko minuta sa svake strane. Poslužite pljeskavice uz priloge i sosove po želji. Možete ih koristiti i za veganske hamburgere.
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?