RECEPT ZA DUBAI ČOKOLADU: Poslastica koja je ukusom osvojila ceo svet

Новости онлине

13. 09. 2024. u 09:00

Ukoliko je niste jeli do sada, Dubai čokoladu morate probati, svi koji su je degustirali, oduševili su se ukusom! Dubai čokolada preko noći postala je planetarno popularna, a ukusom je osvojila doslovno ceo svet!

РЕЦЕПТ ЗА ДУБАИ ЧОКОЛАДУ: Посластица која је укусом освојила цео свет

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g čokolade po izboru (može biti tamna ili mlečna)
  • 30 g maslaca
  • 150 g kadaifa
  • 200 g krema od pistaća

Priprema:

Za početak otopite čokoladu i rasporedite je po kalupu u kojem ćete praviti čokoladu (to može biti silikonski kalup, a ako ga nemate, poslužiće i, na primer, onaj za hleb) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. 

Premažite kalup čokoladom, a nikako nemojte zaboraviti premazati i ivice.

Potom usitnite kadaif, otopite maslac i dodajte mu iseckan kadaif, pa ga pecite dok lagano ne porumeni i ne postane hrskav. 

U drugoj posudi lagano zagrejte krem od pistaća i pomešajte s kadaifom. Dobijenu smesu sipajte u kalup, preko čokolade. Nakon toga, odozgo prelijte sa ostatkom rastopljene čokolade.

Ostavite u frižideru da se dobro stegne i spremna je za degustaciju.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca