DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite
Divan, osvežavajući, sok koji će vam se dopasti.
Sastojci:
- 4 litra vode
- 400 grama šećera
- 1/2 paketića kvasca
- 2 limontusa
- 2 dobro oprana narendana limuna sa korom
Priprema:
U 4 litra vode razmutiti 400 grama šećera, 1/2 paketića kvasca, 2 limontusa i 2 dobro oprana narendana limuna sa korom (preporučujemo da se limun zamrzne kako bi se lakše rendao).
Sve to staviti na ringlu da se kuva 2 sata na najslabijoj vatri. Nakon toga, skloniti sa ringle i procediti kroz gazu. Ohladiti i staviti u frižider 24 sata da bi sok dobio potrebnu količinu ugljene kiseline. Sok može da stoji nekoliko dana u frižideru. Po ukusu i izgledu je kao biter lemon, blago gaziran.
Savet: voditi računa o tome da se ne stavi previše kvasca, kako se ne bi pokvario ukus, kao i o tome da fermentacija na ringli ne traje duže od 2 sata, jer će, u suprotnom, sok dobiti žućkastu boju.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VUČIĆ PRVI PUT JAVNO OTKRIO: Evo kakav će mir biti između Rusije i Ukrajine!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Njujorka i govorio o miru između Ukrajine i Rusije.
26. 09. 2024. u 20:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
STANjE I DALjE NESTABILNO: Evo ko će zameniti Sašu Popovića u Zvezdama Granda
Žiri ostaje u istom sastavu, ali će sada biti pred većim izazovom...
26. 09. 2024. u 19:20
Komentari (0)