LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA: Raspametiće one izbirljive
Ova turšija je idealan dodatak svakoj zimskoj trpezi.
Sastojci:
1 kg grožđa (crveno ili belo)
1 l vode
200 ml sirćeta (9%)
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
3-4 čena belog luka (sitno iseckani)
1-2 ljute paprike (po ukusu, sitno iseckane)
1 kašičica crnog bibera u zrnu
1 kašičica semena senfa (opcionalno)
lovorov list (po želji)
Priprema:
Operite grožđe i pažljivo odstranite peteljke. Ako su bobice veće, možete ih prepoloviti. Sterilizujte teglu (ili tegle) u kojoj ćete čuvati turšiju. Možete je oprati vrućom vodom i ostaviti da se osuši ili staviti u rernu na 100 stepeni na 10-15 minuta.
U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, seckani beli luk, ljute paprike, biber u zrnu, seme senfa i lovorov list. Kuvajte na srednjoj vatri dok se so i šećer ne otope. Zatim ostavite da se ohladi. U pripremljenu teglu stavljajte grožđe, prelivajući ga pripremljenom marinadom. Kada su sve bobice stavljene, prelijte ih preostalom marinadom tako da budu potpuno potopljene. Dobro zatvorite teglu. Ostavite turšiju na tamnom i hladnom mestu (ili u frižideru) da odstoji najmanje 1-2 nedelje pre konzumiranja, kako bi se ukusi proželi.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti Treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)