SENDVIČI OD PALENTE: Iznenadite svoju porodicu novim ukusima
Palenta je odlična osnova za mini sendviče, picu, savršene grickalice.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 šolje palente
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g rendanog sira
- 100 ml paradajz sosa
- bosiljak
- so, biber
Priprema:
Palentu skuvajte u vrućoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Prebacite u veliku, plitku posudu i ostavite da se ohladi, a zatim je isecite na jednake oblike. Premažite ih maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Okrenite oblike na drugu stranu, pospite ih sirom i vratite u rernu. Pecite dok se sir ne otopi. Lagano zagrejte paradajz sos. Izvadite palentu iz rerne, preklopite svaki komad i poslužite sa sosom. (trpeza)
Preporučujemo

NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00

VOĆNI ČIA KARAMEL PUDING: Lagana poslastica koja se jede bez griže savesti
28. 09. 2024. u 09:00

POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)