SENDVIČI OD PALENTE: Iznenadite svoju porodicu novim ukusima
Palenta je odlična osnova za mini sendviče, picu, savršene grickalice.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 šolje palente
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g rendanog sira
- 100 ml paradajz sosa
- bosiljak
- so, biber
Priprema:
Palentu skuvajte u vrućoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Prebacite u veliku, plitku posudu i ostavite da se ohladi, a zatim je isecite na jednake oblike. Premažite ih maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Okrenite oblike na drugu stranu, pospite ih sirom i vratite u rernu. Pecite dok se sir ne otopi. Lagano zagrejte paradajz sos. Izvadite palentu iz rerne, preklopite svaki komad i poslužite sa sosom. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00

VOĆNI ČIA KARAMEL PUDING: Lagana poslastica koja se jede bez griže savesti
28. 09. 2024. u 09:00

POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)