RAS MALAI: Evo kako da spremite jednu od najpoznatijih indijskih poslastica

Novosti online

05. 10. 2024. u 13:00

Bogat miris, još bogatiji ukus!

РАС МАЛАИ: Ево како да спремите једну од најпознатијих индијских посластица

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • krem sir 900 g
  • šećer 5 kašika
  • cimet 1/2 kašičice
  • mlevene semenke kardamoma 1/2 kašičice
  • pistaći 100 g

Za mlečni krem:

  • slatka pavlaka 400 ml
  • mleko 500 ml
  • pistaći 100 g
  • mleveni kardamom po želji

Priprema:

Pomešajte sir sa šećerom, začinima i seckanim pistaćima. Nauljite kalupe za mafine, pa u svaki stavite dve kašike smese od sira. Kalup stavite u pleh od rerne koji ste napunili vodom. Pecite 40 minuta na 170 stepeni, pa kada se prohladi, stavite u frižider na pola sata. Potom mafine ubacite u krem od mleka i ostavite preko noći u frižideru. Pre služenja pospite ih seckanim pistaćima i mlevenim kardamomom. 

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu