TIROSALATA: Veoma ukusan namaz koji možete jesti kao prilog uz ručak ili čak samo sa hlebom, a u grčkoj kuhinji se obožava

Новости онлине

07. 10. 2024. u 21:00

Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima ― Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno isto predjelo, koje se sprema jednostavno i predstavlja ukusan i pikantan umak neponovljivog ukusa.

ТИРОСАЛАТА: Веома укусан намаз који можете јести као прилог уз ручак или чак само са хлебом, а у грчкој кухињи се обожава

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 gr tvrdog sira
  • 200 gr kiselog mleka
  • četvrt šoljice maslinovog ulja
  • 1-2 ljute paprike

Priprema:

Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno.

Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa ponovo blendajte.

Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u ne tako jakom mlazu, uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu.

Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru. 

(glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub