SOK OD BOROVNICE: Za njega kažu da je zdravlje u tečnom stanju
Borovnice su bobičasto voće koje je,bogato nutrijentima, odlično je za krvni pritisak , bolesti srca, memoriju i oporavak mišića
. Bogate su vlaknima, kao i vitaminom C, K i manganom. Imaju najveća antioksidativna svojstva od sveg voća i povrća, a flavonoidi su antioksidansi s najvećim uticajem kod bobičastog voća. I zato u dnevnu rutinu obavezno ubacite sok od ovog voća.
Evo i kako da ga napravite:
Sastojci:
- 1 kg borovnica
- 500 g šećera
- 1 l vode
- 1 kesica limontusa
Priprema:
Borovnice operite i osušite, pa usitnite štapnim mikserom ili gnječilicom za krompir. Nemojte da preterate jer ne treba da dobijete kašu. Zatim dodajte šećer i limuntus, pa dobro promešajte. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji nekih 24 sata. Za to vreme nekoliko puta promešajte kako bi se šećer otopio. Kuvajte na nižoj temepraturi i kada krene da ključa ostavite još 15 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Sok koji se malo ohladio procedite kroz gazu, pa dobijeni sirup sipajte u sterilisane flaše. Dobro zatvorite, a ako želite da budete sigurni da se neće pokvariti, pasterizujte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga premestite u frižider.
(espreso)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAŠASTI SOK OD LUBENICE I JABUKE: Recept za osvežavajući napitak, odličan za telo
15. 08. 2024. u 18:38
OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00
NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)