NAMAZ OD KARFIOLA: Preukusan namaz kome nećete moći odoleti

Novosti online

18. 10. 2024. u 08:00

Recept za malo drugačiji namaz.

НАМАЗ ОД КАРФИОЛА: Преукусан намаз коме нећете моћи одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • srednja glavica karfiola 1
  • 2 čena belog luka 
  • 150 g majoneza 
  • 1 kašičica soli 
  • kašičice bibera 1/3
  • sok od pola limuna 
  • 1 dl vrelog mleka

Priprema:

Obarite karfiol u slanoj vodi dok skroz ne omekša. Procedite ga i dodajte vrelo mleko. Mutiti mikserom dok ne postane kao pire. Dosoliti ako ima potrebe, dodati biber, majonez i sok od pola limuna. Mutiti mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju ispasirati 1-2 čena belog luka i pomešati sa karfiolom. Staviti u frižider da se ohladi. Mazati na tost hleb ili na sveži hleb. Kako vama više odgovara. Može i da se u namaz stavi kašičica seckanog peršuna. Imaće drugačiji ukus.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid