LIKER OD MANDARINE: Osvežavajući aperitiv za sve ljubitelje slatkih pića
Liker od mandarine se pravi od njene eterične kore. Umesto da je bacite i stvarate dodatni otpad, iskoristite je za pripremu preukusnog likera. Uz to što možete da ga pijete ili poslužite gostima, možete da ga dodajete kolačima i raznim poslasticama, za što bolju aromu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 10-15 kori mandarina
- 1 l domaće loze
- 700 g šećera
- 25 g šećera za kasnije
Priprema:
Dobro operite kore mandarine i osušite ih. Ogulite koru i ostavite dan, dva na čistoj krpi da počnu da se stvrdnjavaju. Stavite ih u veliku staklenu teglu, po mogućstvu od 5 litara i prelijte domaćom lozom. Ostavite tako da stoji 2 meseca. Kad prođe to vreme uzmite šećer i malo vode, pa prokuvajte u loncu da se šećer skroz istopi. Kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje. Kada dobijete ujednačen sirup ostavite da se u potpunosti ohladi. Rakiju i kore procedite u veći lonac, pa dodajte ohlađeni sirup i promešajte. 25 gr šećera stavite u šerpicu i otopite. Lagano mešajte dok šećer ne počne da se karamelizuje, a potom ga ulijte u liker. Liker procedite pomoću gaze kako biste uklonili eventualne sitne komadiće šećera. Pomoću levka prelijte liker u staklene flaše i zatvorite čepom. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu, a što duže stoji to će ukus mandarine biti intenzivniji.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00

NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NE MOŽE DA SAKRIJE TUGU: Darko Lazić potpuno slomljen, javno se oglasio (FOTO)
PEVAČ se prisetio svog pokojnog oca...
28. 04. 2025. u 19:35
Komentari (0)