DOMAĆA POSNA PAŠTETA OD SOČIVA: Jednostavno se priprema i odličan je namaz za svaku priliku
Danas vam predstavljamo recept za preukusni namaz od sočiva, koji sadrži visok udeo proteina, malo masti i kalorija te je fantastičan izbor za sve koji žele da povedu računa o svojoj ishrani ili za one koji poste.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 90 g sočiva
- 30 g semena suncokreta
- 100 g luka iseckanog na kockice
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 3/4 kašičice đumbira, narendanog
- 1 1/2 kašika maslinovog ulja
- 1 1/4 kašičice kari praha
Priprema:
Za ovu paštetu, operite i ocedite sočivo, stavite u šerpu i prelijte vodom toliko da ga prekrije. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte nepoklopljeno, dok sočivo ne omekša, oko 20 minuta. Ocediti i ostaviti na stranu.
U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Pržite luk, beli luk, đumbir i kari u prahu 6-8 minuta, mešajući s vremena na vreme. Ostavite na stranu. Stavite mešavinu sočiva, semenki suncokreta i luka u blender. Mutite u blenderu nekoliko puta da biste sastojke pomešali u pastu. Prebacite paštetu u činiju i stavite u frižider na 1 do 2 sata. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAMAZ OD ORAHA: Slasan i aromatičan, idealan kao prilog raznim jelima
10. 11. 2024. u 08:30

KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)