ODUŠEVITE GOSTE SLAVSKOM TRPEZOM: Korpice sa piletinom, idealno posluženje za Aranđelovdan

Новости онлине

19. 11. 2024. u 16:00

SLAVSKE korpice filuju se dimljenom piletinom, krompirom, jajetom i sirom, vrlo su zgodne kao predjelo i zalogajčići na proslavama.

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ СЛАВСКОМ ТРПЕЗОМ: Корпице са пилетином, идеално послужење за Аранђеловдан

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

Za korpice:

  • 170 g brašna
  • 50 g mekog putera
  • 40 ml mleka
  • 1 malo jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1/3 kašičice soli

Za fil:

  • 200 g dimljene piletine
  • 2 kuvana krompira
  • 2 kuvana jajeta
  • 90 g sira
  • šaka mirođije
  • majonez
  • biber po ukusu

Priprema:

Za korpice pomešajte mleko, so i šećer u činiji. Dodajte jaje i ponovo promešajte. Dodajte otprilike trećinu svog brašna i promešajte. Dodajte meki puter i umešajte u testo. Zatim dodajte preostalo brašno i umesite mekano, nelepljivo testo.

Razvaljajte testo u sloj debljine 1-2 mm. Koristite sekač da isečete krugove prema prečniku kalupa. Napunite kalupe testom, čvrsto ga pritiskajte prstom i ravnomerno ga rasporedite. Pre pečenja, izbockajte dno korpica viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 S oko 10-15 minuta. Gotove korpice izvadite iz kalupa i ohladite.

U međuvremenu pripremite fil. Sitno iseckajte jaja, krompir i pileći file. Sir narendajte na sitno rende. Mirođiju takođe sitno iseckajte. U činiji pomešajte sastojke za punjenje, dodajte mlevenu papriku i začinite majonezom. Napunite korpice pripremljenim filom. Po želji ukrasite začinskim biljem.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub